Arrow Productions breidt uit met volautomatische draadverwerkingsmachine

Case study

Arrow Productions, gevestigd in Deurne (NL), is een specialist in interconnectie- en assemblage-oplossingen. Arrow Productions focust zich met veel succes op de productie van kleinere series. Om verdere groei mogelijk te maken, is er intern verbouwd en heeft Smans de Komax Alpha 530 geleverd en geïnstalleerd. Met deze volautomatische draadverwerkingsmachine is Arrow klaar voor de toekomst. Arrow Productions eigenaar Maarten van Ooij legt de investering uit.

 

Plan voor uitbreiding

Al jaren werkte Arrow Productions met een draadverwerkingsmachine uit 2003. Deze machine werkt nog steeds prima maar begint gedateerd te raken.  Daarnaast is onderhoud aan de machine, door een overname van de machinefabrikant, steeds moeilijker. De gedateerde machine in combinatie met de sterke groei was voor Arrow Productions het perfecte moment om te investeren. Dit proces kwam vorig jaar pas echt op gang toen Arrow Productions een machine aangeboden kreeg. Maarten van Ooij: “Toen Smans ons deze machine aanbood, zijn we serieus gaan kijken naar de mogelijkheden. Voor zo’n machine was ook extra ruimte nodig. We maakten een plan met een extra verdiepingsvloer in ons huidige pand. Intern kon dit plan op veel steun rekenen en iedereen werd steeds enthousiaster. De aangeboden machine is het niet geworden maar het plan ging door. Verbouwen en een nieuwe machine!”

 

Keuze voor Komax Alpha 530

Nu intern de knoop doorgehakt was, kon het traject naar de juiste machine starten. Maarten van Ooij: “We zijn gestart met het in kaart brengen van onze behoeften. Door onze ervaring, goede contacten met onze klanten en het bezoeken van diverse beurzen en events wisten we exact wat we nodig hadden. Onze behoeften hebben we vervolgens bij twee leveranciers kenbaar gemaakt en hiermee zijn we in gesprek gegaan.”
Arrow Productions heeft uiteindelijk gekozen voor de Komax Alpha 530, geleverd en geïnstalleerd door Smans. Maarten van Ooij: “De twee aangeboden machines waren goed met elkaar te vergelijken. Maar we vonden de Komax Alpha 530 robuuster en eenvoudiger om in te stellen. De machine kent ook een hogere productiviteit, maar was daardoor wel iets duurder. Uiteindelijk heeft de service voor ons de doorslag gegeven. De Komax Alpha 530 is een nieuwe machine van Komax en in de Benelux zijn er veel Komax volautomaten geïnstalleerd. Hierdoor zijn we verzekerd van een goede service tot in lengte van jaren!”

 

100% betrouwbare en automatische productie

 

Inmiddels is de Komax Alpha 530 geïnstalleerd en zijn er al drie medewerkers geschoold en vaardig genoeg om met deze machine te werken. Het verschil met de oude machine is groot. Maarten van Ooij: “De machine bevat een aantal ingebouwde kwaliteitsprocessen. Voor je kunt beginnen met produceren moet je eerst een aantal kwaliteitscontroles doorlopen. Hierdoor zijn de producten die van deze machine komen 100% goed.” Het automatiseren en de lage foutmarge heeft als groot bijkomend voordeel dat er minder handwerk nodig is. Maarten van Ooij: “De loonkosten in Nederland zijn hoog en zullen verder stijgen. Door te automatiseren gaat de output omhoog en wegen de loonkosten minder door in het eindproduct. Automatiseren voor een betere kwaliteit en een hogere flexibiliteit!

Perfecte samenwerking met Smans

Smans is het complete traject betrokken geweest. Dit naar volle tevredenheid van de Arrow Productions: “We hebben een goede relatie met Smans. En ook nu is het hele traject soepel verlopen. Ze hebben ons voorzien van de juiste informatie en adviezen. Maar ook de installatie en de trainingen zijn goed verlopen. Inmiddels is de machine volop in bedrijf. Als ze in de buurt zijn, komen ze altijd even langs en vragen of alles naar wens verloopt. Die betrokkenheid is erg fijn!”

Klik hier voor meer informatie over de Komax Alpha 530 of bekijk de video.

 

 

Arrow Productions B.V.
Grote Bottel 2
5753 PE Deurne
Nederland
T +31(0)492 335040
www.arrow-productions.nl
info@arrow-productions.nl
SMANS NV
Bremheidelaan 8,
2300 Turnhout
Belgium
T +32 (0) 14 42 44 01
smans.com
info@oldsmans.falkor.alcor.cloud

Wat is jouw
uitdaging?

Neem contact met ons op

Onafhankelijke expertise

Klanten geven ons een 9+

Uitgebreid aanbod

Meer dan 45 jaar expertise