JTC Micro Electronics investeert in ERSA reflow-oven

Case study

Sinds kort gebruikt elektronicaproducent JTC Micro Electronics een nieuwe Hotflow 3/14e-reflow-oven van het merk Ersa. De oude reflow-oven was aan vervanging toe, maar JTC had nog andere redenen om in een nieuwe reflow-oven te investeren. Chris Thijs, productiemanager bij JTC, licht de nieuwe mogelijkheden toe en legt uit waarom JTC voor Smans NV als leverancier koos.

Nieuwe mogelijkheden

“Dankzij de nieuwe Ersa reflow-oven is de soldeerkwaliteit beter en kunnen we complexere projecten aan. De machine beschikt over zeven soldeerzones onder en boven, waardoor het proces stabieler en beter controleerbaar is. De nieuwe oven is ook langer. Daardoor kunnen we ook de invoersnelheid verhogen, waardoor we dus sneller kunnen produceren.”

Gebruiksvriendelijker

“Onze medewerkers konden meteen met de Ersa reflow-oven aan de slag. De software van de machine vertoont veel overeenkomsten met de vorige generatie en voelt daarom vertrouwd aan. De reflow-oven zorgt bovendien voor minder stress bij onze medewerkers omdat ze op een eenvoudige manier aanpassingen kunnen uitvoeren in het soldeerprofiel. Ook op gebied van onderhoud is deze machine zeer gebruiksvriendelijk.”

Smans NV als voorkeursleverancier

“Smans NV leverde en installeerde de nieuwe machine. Deze firma is al jaren onze voorkeursleverancier. Door hun jarenlange ervaring en expertise verstrekt Smans NV ons altijd advies op maat. De samenwerking verloopt erg vlot en vriendschappelijk. Als er problemen zijn met een machine, doen ze er alles aan om die zo snel mogelijk op te lossen. In onze sector, waar tijd erg kostbaar is, is zo’n betrouwbare partner van cruciaal belang.”

Voor meer informatie:

JTC Micro Electronics NV
Biesenakkers 16
3770 RIEMST
België
T +32 12 44 00 14
www.jtc-micro-electronics.be
info@jtc-micro-electronics.be
SMANS NV
Bremheidelaan 8
2300 TURNHOUT
België
T +32 14 42 44 01
smans.com
info@oldsmans.falkor.alcor.cloud

Wat is jouw
uitdaging?

Neem contact met ons op

Onafhankelijke expertise

Klanten geven ons een 9+

Uitgebreid aanbod

Meer dan 45 jaar expertise