Komax Microlab 55 brengt kwaliteitscontrole WAAK naar nieuw level

Case study

WAAK Elektrische Bedradingssystemen is al meer dan 50 jaar toeleverancier van bekabeling. Het leveren van kwaliteit is voor WAAK zeer belangrijk. De kwaliteitscontrole van WAAK was verouderd en aan vervanging toe. WAAK heeft de experts van Smans ingeschakeld om de kwaliteitscontrole klaar te maken voor de toekomst. Begin 2018 heeft Smans de Komax Microlab 55 geleverd en daarmee is de nieuwe kwaliteitscontrole een feit. De resultaten zijn direct zichtbaar. De Microlab 55 zorgt voor een betere visuele beeldvorming, snellere verwerking en analyse (meer metingen in dezelfde tijd) en plaatst automatisch de analysedata in rapporten.

 

Kwaliteit vaststellen en afwijkingen analyseren

De MicroLab 55 maakt slijpbeelden van gekrompen draad-contactcombinatie en IDC-inklemverbindingen. WAAK gebruikt deze beelden om de kwaliteit van een proces, component of tooling vast te stellen. Wanneer er een nieuw proces wordt opgestart, vindt er eerst een productievrijgave plaats. Dit kan pas na een analyse met de Microlab 55. Ook bij het selecteren van componenten analyseert WAAK of er afwijkingen zijn ten opzichte van de leveranciersspecificatie.
Wanneer een proces is vrijgegeven, worden er periodiek analyses uitgevoerd. Eventuele slijtage bij de gebruikte machines kan op deze manier worden vastgesteld. Mochten er bij de eindproducten afwijkingen of problemen zijn geconstateerd, dan gebruikt WAAK de Microlab 55 om verder onderzoek uit te voeren.

 

Oude proces was aan vervanging toe

In het oude proces werden samples op een zelfde manier verwerkt, maar de individuele –niet op elkaar afgestemde- tooling voldeed niet meer aan de huidige normen. De opstelling bestond uit een verzameling van verschillende verwerkingsunits van verschillende fabrikanten die allemaal gedateerd waren. Verwerking van grote draadsecties was niet mogelijk met deze systeem. De slijpunit was versleten en de microscoopcamera voldeed niet meer aan de huidige beeldvormingstechniek. Dit was reden genoeg voor WAAK om samen met Smans naar een nieuwe oplossing te kijken.

 

Meer snelheid en betere kwaliteit

Nadat Smans het personeel van WAAK een korte opleiding had gegeven, werd de Microlab 55 in gebruik genomen. Het resultaat van de investering was snel zichtbaar: WAAK verwerkt nu met behulp van de Microlab 55 ook grote draadsecties. Daarnaast zijn de beelden beter en kunnen er meer analyses in dezelfde tijd gemaakt worden. Een belangrijke oorzaak hiervoor is dat de analysedata automatisch in de rapporten wordt geplaatst. Bij WAAK is de kwaliteitscontrole naar een nieuw level getild!

 

Voor meer informatie:

 

 

 

 

 

WAAK
Heirweg 125
B-8520 Kuurne
België
T +32 56 36 34 34
www.waak.be
info@waak.be

 

 

 

 

 

SMANS NV
Bremheidelaan 8,
2300 Turnhout
België
T +32 14 42 44 01
smans.com
info@oldsmans.falkor.alcor.cloud

 

Wat is jouw
uitdaging?

Neem contact met ons op

Onafhankelijke expertise

Klanten geven ons een 9+

Uitgebreid aanbod

Meer dan 45 jaar expertise